Provsvar!

För drygt två veckor sen va vi ju på barnkliniken och tog prover på min älskade knutt.
Vi misstänkte gluten eftersom han inte går upp i vikt.
Idag kom svaren. Negativa. Så skönt!
Men samtidigt skapar det en oro för att det kan vara något annat.
Han äter bra, vi berikar allt med smör, olja och grädde. När jag gör mina tårtor vilket är iaf minst en gång i veckan så äter han massa grädde/smörkräm av det som blir över. Men ändå går han inte upp.
Han har inte gått upp mer än 7-800g på 6månader. Han har blivit så himla smal!
Visst han har vuxit på längden och han rör på sig otroligt mycket. Det är ju sommar så vi är ju ute och springer mycket. Men tycker ändå att han borde gå upp mer med tanke på hur mycket han stoppar i sig.
Är det någon som har någon aning om vad felet kan vara?
Borde jag vara såhär orolig?
Har sökt massa på Google men hittar inga svar. Annars brukar ju familjetrådarna vara väldigt hjälpsamma.

BVC sa att vi skulle börja kolla på andra saker om det inte var gluten.. Men vad?

Hjälp?


(Vi berikar inte dagligen utan i längre perioder eftersom det annars kan bli motsatt effekt)

Ont

Jag har så ont i hela kroppen. Tror den börjar säga ifrån nu. Det går inte att stressa hur länge som helst. Men bara idag kvar. Sen får jag sova och ta det lugnt en hel dag.

Blev inte mycket sömn i natt. Min lilla bebis tyckte att vi skulle vara vakna..
Nu ligger hon här med mig och kämpar för att försöka vända sig.. Inte det lättaste när det ligger en stor kudde i vägen :)

Ska göra oss iordning nu och sen lämna knutt på dagis :)

Kalas!

Nu har vi planerat och beställt saker till knutts kalas!
Hade så gärna velat bjuda alla hans små vänner men det skulle bli så himla många så nu fick vi bjuda bara de närmaste som han träffar typ dagligen.
Blir så mycket annars eftersom det blir kalas hela helgen.
Sen får vi satsa på ett lite större halloween party istället ;)

Tänk att min knutt redan blir hela 2år!! Helt sjukt! Tiden går så fort. Känns fortfarande som igår. När han kom upp på mitt bröst, hans första lilla skrik.
Det var kärlek direkt <3

Så det blir alltså kalas hela helgen. På lördagen blir det barnkalas och på söndagen blir det släktkalas!
Så nästa vecka blir det bakning varje dag! :)

Och imorgon blir det bakning! För imorgon ska vi fira lillasyster som fyller på fredag! Hela 21 år! Men aldrig äldre än fyra i mina ögon!
Kommer nog aldrig att sluta vara mammig och överbeskyddande mot henne :)

Nu ska vi sussa! Lång dag imorgon!

Irriterad...

Ursäkta mig, men nu har jag läst Aftonbladet igen.. Kan man bli annat än irriterad? Även varit inne på fb och spätt på lite så nu kör vi.

Så vad börjar vi med? Barnkläder?
Ja.. Herre min skapare vad trött man kan bli på folk i den frågan.. Även i frågan om HEN. (Dessa hör ihop så jag kör samtidigt)
Så. Det senaste är nu att folk rasar över att klädbutikerna har kläderna indelat i tjejer och killar. Och problemet med det? Jo, det är ju rent fruktansvärt att dela in barn i kön!
På killavdelningen hänger de tuffa kläderna med hjältar och döskallar. Hos tjejerna finns det prinsessor och blommor. (Tragiskt, jag vet)
Mitt problem då blir ju att jag för fem öre inte kan förstå vad problemet är?! (Kan någon vara snäll och förklara det för mig?)
Jag har absolut inget emot att min son skulle ha en tröja med Barbie på om han nu skulle gilla den. Han har ju nagellack och gillar mina färgglada smycket så varför inte? Han har även en hel del rosa, även från tjejavdelningen eftersom han själv får vara med och bestämma.
MEN. Nu kommer det...men! Varför är det så farligt att de hänger i olika avdelningar? Hur svårt är det för oss att kolla på båda avdelningarna när vi shoppar? Bara för att de hänger på olika avdelningar så finns det inget som säger att det är förbjudet att köpa från den ena trots KÖNET på ungen.
Markerar könet lite extra eftersom att hur mycket folk än vill så föds barn med olika kön och olika hormoner som senare i livet gör könsindelningen ännu tydligare hur mycket man än kämpar mot det. Ledsen men även din lilla HEN kommer att drabbas av detta oavsett vad du sätter på den och vad du än kallar den..
Och ledsen, men det kommer inte heller att bli bättre för att vi slår ihop kill och tjejavdelningen till en henavdelning. Och det är inte heller alla som vill ha det så.

Jag har inget emot att mina ungar sätter på sig vad de vill, döskallar som prinsessor. Men väljer jag själv så klär jag helst min son i skallar (Dock gärna i rosa om det finns) och min dotter i söta klänningar. Henne är det väl kanske mest för att man ska se att det är en flicka. Hon har ju inget hår än så hon ser ju ut som en liten pojke.
Och det blir ju inte bättre av att hon är så fruktansvärt lik min lilla farfar <3
Men sen kör jag ju en ganska pojkig uppfostran på mina barn, för det är så jag vill ha det. Jag vill ha tuffa ungar som ramlar och reser sig. Man behöver inte gnälla bara för att. (Hoppas ni förstår vad jag menar, självklart får man bli ledsen när det gör ont..)
Mina ungar får gärna bli kaxiga, så länge de vet vad de pratar om.
Det låter nog konstigt men jag är livrädd att få små söta halvbögiga ungar som inte vågar ta för sig av livet. (Nu pratar jag om när de kommer upp lite i åldrarna, typ 6-7år och äldre.)
Jag vill att mina barn ska bli säkra på sig själva oavsett vilka de sen väljer att vara. Jag har läst så mycket bloggar och artiklar av folk som blivit uppfostrade som hen, som nu i vuxen ålder knappt vet vilka de är. Och så förstörda de var i tonåren.
Ni kan själva googla och hitta massa läsning, tänker inte gå in närmare på den biten just nu.

Många tror att man kan minska den orättvisa klyftan mellan manligt och kvinnligt genom sånna saker som att helt radera kön.. Men helt ärligt. Jag är så antifeminist som det går att vara. (Och där rasade halva släkten :D)
Men nu pratar jag om den nya feminismen som har blivit.
Förklaring, det finns så stora skillnader mellan oss kvinnor och män. Det finns saker som män klarar så mycket bättre än oss kvinnor (och självklart tvärt om). Vi är så himla olika. Även om folk inte kan acceptera det.
Jag ser inget problem i att min man får mer betalt än mig i vissa arbeten. För vissa arbeten klarar han av bättre än mig. Om ni vill förstå vad jag menar så läs lite om hur våra kroppar fungerar. Kvinnors kroppar är inte fysiskt byggda för att jobba hårt ÄN. Det har hänt mycket sen kvinnan började jobba men evolutionen har fortfarande en del att jobba på. (Och så finns det faktiskt arbeten där kvinnor får högre betalt än män, men det är ingen som man talar om)
Sen blir jag så irriterad på att mannen ALLTID blir framställd som boven i allt. Så fort det händer något som en man gjort så blir det så himla stort. Och många kvinnor använder gärna det..
"Han slog mig.." -jaha.. Slog du först? I så fall, självklart att han slog tillbaka. Och om inte, slog du tillbaka?
Slå tillbaka och gå därifrån och gå inte tillbaka! (Man behöver inte alltid slåss fysiskt)
Om kvinnan nu vill bli sedd som stark så kanske man ska sluta måla sig som offer och tycka synd om varandra hela tiden.
Kvinnor blir så utsatta, det är så synd om kvinnan.. Konstant. Konstigt att man blir antifeminist?
Det är aldrig någon som pratar om männen som blir misshandlade, männen som blir ifråntagna sina barn osv.

Nu ringde Robin och störde mig.. Jävla man asso, så dum! ;) fast kanske lika bra. Känner att jag spårar ur. Men det blir lätt så. När jag är irriterad så flyger det bara ut huvudet och oftast är det bara jag som efteråt kan läsa och förstå vad jag menar. Många andra missuppfattar lätt. Synd för dem.

Som vanligt, förstå ironin, läs mellan raderna eller fråga vad fan jag menar. Svårare än så är det inte.
Allt är ju inte skrivet.

Nu känns det lättare!
Puss :)

-min kille i rosa favorit kläderna :)

Tisdag..

.. Dagarna flyyyger förbi.
Jag vet inte hur jag lyckas, jag har verkligen fullt upp och vet knappt om det är dag eller natt längre.
Men efter nästa vecka så måste jag börja ta det lugnt. Jag börjar bli slut av all stress.

Idag blev en ganska lugn dag iaf.
Jag har gjort klart Elins förlängning. Dock inte klippt klart den för det hade hon inte tid med. Det får jag göra imorgon.
Sen kom svärmor och Vicky på besök. Knutt blev överlycklig!
Jag har städat och jag och knutt har bakat. Banankladdkaka blev det :)
Sen har jag planerat lite kalas och tårtor.
Nu har jag nattat knutt så nu tänker jag ta en dusch och sen natta lillan och lägga mig själv!
Imorgon ska det bakas! Tårta till lillasyster. Och sen kanske jag ska försöka baka lite till knutts kalas. Får se hur mycket jag orkar.
Hoppas på att få sova i natt!

Har pratat med Fiwa också om att göra om bloggen. Vet att den inte är speciellt fin att kolla på. Men hon skulle hjälpa mig så håll ut! Snart blir den roligare. Då tänker jag även lägga in i kategorier så att det blir lättare att hitta :)

Håll tummarna för en lugn och skön natt nu!!


- konsten att göra om en syster ;)

Svar.

Tycker att det är sjukt irriterande att jag inte kan svara på kommentarer från tele. Därför jag inte ens godkänner vissa kommentarer. Får sätta mig vid datorn någon dag och göra det :)

Men för att svara på kommentarerna på tårtan. Jag måste vara väldigt kritisk mot mig själv och hitta vad det är jag gör fel, hur ska jag annars kunna bli bättre?
Jag tränar ju fortfarande, det är ju därför jag inte tar betalt för tårtorna mer än för innehållet :)
Varje gång jag gör en tårta så hittar jag något som jag inte är nöjd med som jag sen gör annorlunda på nästa tårta. Så tillsist kanske mina tårtor blir perfekta om jag får fortsätta träna :)

Sen vill jag ha massa mera verktyg också. Det är inte det lättaste ibland när man saknar det ;)

Nu ska jag hoppa upp ur sängen och baka lite muffins. För snart får vi besök :)


Btw. Kvällen igår var toppen!

Lördagen.

Folket gillade tårtan. Trots att det sjönk ihop massa XD får skylla mig själv att jag satte fast huvudet bättre för sent (imorse). Men nu vet jag det till nästa gång ;)
Sjukt god var den också!

Och lilla medina var så söt!
De hade en rolig tradition också :)
När de fyller ett i Bosnien så klipper de bort första lockarna från barnet när de skär tårtan!
Varför har inte vi så?

Tack Stefan och Mirela för förtroendet att jag fick göra er dotters tårta :)

Nu sitter jag hemma hos Ellen och dricker öl. Party party :)

Tisseatt?

Igår skulle jag ju göra en katttårta till lilla medina som fyller ett..
Fast... Det blev ingen katt..

För långa öron och för lång nos. Ser mer ut som en präriehund.
Det blev väl något Disney med päls iaf :) nu ska jag ställa mig och göra klart den.

Lägger ut en bild på huvudet när det inte var målat än!

Slut...

Det här har bog varit den stressigaste dagen på länge..
Lämnat och hämtat sonen på dagis. Bakat och fyllt de tre bottnarna till tisse, städat, tvättat, gjort tårta till Robin, bakat kärleksmums, tjafsat med ungar, lagat mat, nattat ungar som inte vill sova, haft fina frugan på besök (tack gode Gud för hennes magiska krafter som får mina barn att sova), försökt hjälpa Elin med plugg..

Nu skulle jag egentligen behöva sätta mig och göra klart tisses huvud. Men jag är helt slut så jag tänker ta en dusch och sen sova. Så får jag stressa lite extra imorgon istället ;)
Det blev lite för mycket idag.. Men om man ska hålla sig vaken så gäller det att hålla fart.

Tog tyvärr ingen bild på oreo tårtan som jag gjorde till Robin. Men fyllningen blev helt otrolig! Blir många fler sånna. Ibland lyckas jag med min fantasi ;)

Hoppas lillasyster kommer tillbaka snart så vi kan lägga oss och mysa till en film innan vi somnar.

Jag är lycklig som har min syster. Alla borde ha en sån. Som man står närmast i världen <3

Lycka!

Jag har slitit och kämpat. Jag har upplevt svåra motgångar, varit djupt nere i dalarna många gånger.
Men jag har alltid rest mig igen, starkare för varje gång.
Fast det många gånger har känts hopplöst och jag bara har velat kasta allt åt helvete så har jag fortsatt kämpa. Mest för att bevisa för mig själv att jag är så jävla mycket bättre!

Jag tog mig genom sjukdom, beroenden och misshandel.
Idag står jag här, starkare än någonsin.
Idag har jag koll på mitt liv. Jag vet vad jag vill. Jag vet att jag kommer att nå dit, men också att det blir ännu en kamp.
Men en kamp som jag kommer klara!
En kamp som bara kommer göra mig ännu starkare!

Så mycket som hänt, så många vänner som gick förlorade. De vänner jag har kvar, de som hör av sig, det är de som betyder, de är riktiga.
De är guld värda och det hoppas jag att de vet. För det är dem jag gör allt för.

Min familj, min man, mina barn. Så mycket kärlek, styrka och kraft. Så otroligt mycket lycka!

Idag är mitt liv perfekt. Motgångarna omfamnar jag på sätt jag inte trodde var möjligt. Motgångarna skapar lite spänning i systemet.

Jag vet att så länge jag är jag och så länge jag har Er så kommer jag att klara allt jag vill.

Mina vänner, min familj, ni är speciella och jag är sjukt stolt över att ni är en del av mitt liv och jag får vara en del av ert.
Ingen nämnd - ingen glömd.
Ni vet redan <3


Du kommer aldrig att behöva resa dig ensam!

Älskling <3

Söndag.

Kan ju säga att jag var riktigt slut igår när vi kom hem från dopet. Det här med att dygna är inte riktigt min grej längre. Är lite gammal för det tror jag!

Dopet var iaf jätte fint. Fast det sötaste var nog när knutt och Göran dansade i mittgången <3 tog tyvärr inga bilder med mobilen eftersom jag och Tobbe turades om att ta bilder med Malins kamera och passa ungarna som sprang runt ;)

Nu städar jag lite i väntan på lillasyster. Vi har tråkigt så vi ska göra en tårta till storasyster så att jag får träna ;)

Älskar mirandas min på den här bilden :D

Zzzz...

Snart varit vaken ett dygn. Ska bli så skönt att få gå och lägga sig i em när vi kommer hem.
Det gick åt fanders med tårtorna. Sp jag gjorde blev inte alls bra. Men nu vet jag bättre till nästa gång..
Allt rasade samman och jag höll på att bli galen sen tänkte jag "fu tårtan" och så blidde det som det blidde.
Hade ju kunnat blivit sämre! Nöjd ändå med tanke på hur mycket jag hade mot mig!
Har inte orkat tagit några riktiga bilder än, men här är ett litet smakprov på tre av dem iaf :)

Tårtor!

Just nu är det väldigt mycket tårtor i mitt liv. Jätte kul men också mycket att göra.
Idag ska vi göra klart de fyra tårtorna tills imorgon. Då ska lilla Lucas döpas :)

Har lite ångest just nu över dagis. Så känner egentligen inte att jag har så stor lust att skriva. Ville bara slänga upp några rader..bara för att.

Nu ska jag sätta fart. Skriver mer sen!

Tvmys.

Det är mysigt att kolla på tv med sin man :)

Jodå!

För att kommentera fiwas inlägg för någon dag sen, (kolla in hennes blogg Fiwa.blogg.se)
Jag är inte smal, men jag är bra för min kroppstyp, med en gnutta träning skulle det bli perfekt. Så som JAG vill ha det. Och det är huvudsaken.
Jag är nöjd och jag skäms inte över det.
Självklart har jag, precis som alla andra, bra och dåliga kroppsdagar. Beroende på hur sömn och stress har varit.

Nej jag är inte tjock, jag är kvinna, jag har former!
Jag har en liten put på min mage, den är söt, den gör att jag ser "formig" ut även från sidan.

Det tog mig ett tag att komma fram till detta. Men jag har lärt mig att älska mig. Att se det jag tycker om framför det jag skulle vilja förändra. Testa du med! jag lovar att många, oavsett vem du är, kan säga något som de tycker om med din kropp :)

(Bilden är tagen 4/6, hade tyvärr ingen nyare i fånen)

Söndag.

Tog lite bloggledigt igår. Hade fullt upp. Svärmor är här och jag och Robin krigar!
Jag slutade ju spela candy crush för att jag hamnade på en skit tråkig bana och orkade inte. Men så kom ju han ifatt mig. Så nu är det krig!

Måste bli ett inlägg ikväll också tror jag. Jag har för mycket tankar som far runt och vill ut. Den lilla bitchen sitter och skakar! Haha!

Nu blir det frulle och sen lite tvätt.. Bara för att liksom ;)

Partypoop!

Hemmet.

När man har småbarn så får man liksom lite lätt ge upp den där drömmen om det perfekta hemmet en stund. Det funkar liksom inte riktigt när de springer och sliter i allt.
Och hur mycket man än röjer så får man räkna med att det ALLTID ligger en leksak eller hundra på golvet någonstans.
Jag gör iaf ytterligare ett försök till att skapa ett hem som är typ som jag vill ha det, fast ändå barnvänligt.
Sen får jag väl göra det helt som jag vill när de vuxit upp lite.

Idag ska jag beställa nya gardiner och kanske lite annat smått och gott..
Men snälla någon, ta mig till Ullared!
(Blev ju sådär dåligt avis när jag läste fiwas blogg...)

Lunch?

Idag tog vi en lunch på maxi. Knutt åt jätte bra! Dock så tyckte ju moster att han skulle trycka i sig det sista också ;)
Det tyckte inte han...

Da pörfekkt görlfrend!

Jag menar. Hur många andra är det som ställer sig och lagar mat 22.30 för att han ska få med sig matlåda? Och sen går upp igen 4.20 och gör frukost för att han ska få sova en stund extra och få riktigt kaffe på morgonen? (I vanliga fall dricker han snabbkaffe när han jobbar fm) inte många, skulle väl kanske vara min fru då.
Men så går det när man har världens bästa hane som låter en sova ut två dagar i rad. Första dagen 14 timmar sömn, andra dagen 12. Då blir jag lite trevlig typ, iaf så att man kan stå ut med mig ;)

Igår städade vi och sen åkte vi ut till Robins far och hälsade på lite.
Vi åt super god mat, till och med knutt som ibland äter väldigt dåligt åt två stora portioner! Jag plockade lite bär som jag ska göra saft på senare idag.
Varje gång jag går omkring i hans underbara trädgård så kliar det i mina fingrar, jag vill så gärna ha en egen att pyssla med! Så mysigt! Längtar tills jag får det!
Och hans tomatplantor.. Ett under att de står upp! Asso det var så mycket tomater så de borde ha legat ner av all tyngd! Sjukt mycket! :D jag vill också!!

Idag ska min lilla tisse flytta! Har en stor klump i magen.. Vill inte :(
Men det känns ändå bra! Hon ska till Eva och få massa nya kompisar! Och där vet jag att hon kommer att få det bra. Bara att hålla tummarna för att hon går ihop med de andra två tissarna.
Och så känns det skönt att hon inte behöver vara stressad av småbarnen längre. Även om hon nu har vant sig ganska bra och faktiskt är framme och gosar med dem ibland så blir hon ju rädd när knutt kommer springandes och går gärna undan när han är vaken..
Men jag kan ju hälsa på henne ofta, det är en stor tröst!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen kanske koka lite saft innan knutt vaknar!

Godmorgon världen :)

Helgen.

Såhär när jag tänker tillbaka på den så har den varit riktigt bra! Synd bara att regnet förstörde igår. Fast det var ju mysigt att krypa ihop under en lastbil också ;)
Nästa gång kör vi en annan stad. Den här är så himla tråkig!
Och tänk om sminket i väskan blir blött.. Haha!

Idag mår jag som en prinsessa! Städa lite och sen ut i solen!

Grattis Kenny!!!

Fredag!

Att ta bort ena sidan på knutts säng och sätta grind istället är nog det bästa vi gjort! Vilken sovmorgon! Jag hörde att knutt vaknade vid nio men han var så nöjd och glad med att leka inne på rummet så jag kunde ligga och halvsova länge innan jag gick upp :)
Det har gått jätte bra för honom att sova i sängen också. Lite jobbigt att få honom att sova igår kväll, men det hade vi ju räknat med.

Idag ska jag till min fru och göra klart kennys tårta. Han fyller ju år idag!
Hipp hipp hurra!!!
Sen kommer Fiwa hit i em! :D
Då måste vi gå ner på stan så att knutt kan få åka en karusell och kolla på alla saker.


Sen är det snart LÖRDAG <3

Ikea

Idag skulle vi ju ha en hemma dag och bara mysa. Men så ringde ju frugan och ville att vi skulle hänga med till Ikea. Och ett sånt erbjudande kan man ju bara inte tacka nej till.
Så vi åkte till Ikea och helt plötsligt var jag 3500 kr fattigare.. Hur gick det till? ;)
Köpte nytt porslin (lila såklart) nya bestick, grind till knutts rum, ny madrass till knutt, nya sängkläder till ungarna och massa annat smått och gott. I love <3

Men så om någon känner någon som behöver tallrikar eller bestick så tänker jag skänka bort dem, annars slänger jag dem! (Hör av er om ni vill ha)

Nu ska jag lägga mig och sussa.
Tog tyvärr inga bilder idag eftersom jag inte hade några batterier..


Två dagar kvar! Sen är det LÖRDAG!!
Tagga tagga <3

MalinKarlsson

Trött och grinig tvåbarnsmorsa, från en liten stad någonstans på jorden. Lever livet lite som det kommer och har sällan båda fötterna på jorden då jag gillar att hoppa, speciellt i vattenpölar! Här skriver jag om lite allt möjligt men mycket bör tas med en nypa salt då ironin ofta är på topp! Välkommen till min värld i ord och bilder :)

RSS 2.0