En fin dag <3

Jag har haft en så himla fin dag med mina små <3
Vi har varit på promenad, lekt i lekparken, badat, bakat, fikat, myst och busat!
Nu ligger båda de små och sover och vi stora ska väl sova också! Hoppas vi får sova ordentligt i natt!

Stackars.

En liten plutt med ont i magen = mycket mycket trött mamma..
Hela dagen igår och senaste nätterna har gått åt till att vagga, vagga, massera och mata.. Jag är helt slut.
Och stackars liten. Som förälder känner man sig också så hjälplös. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att hon ska ha det bra..
Snart är penicillinet slut som tur är. Tror att det är det som gör att hon blir knas i magen..

Min stackars lilla <3

Fundering.

När börjar barn förstå att det är skönt att sova? Och speciellt skönt att sova på morgonen?
Jag är så fruktansvärt trött just nu. Har varit vaken nästan hela natten av olika anledningar. Och så vaknar ju barnen tidigt. Har nu lyckats få båda att somna om, men vet att om jag lägger mig igen så kommer de garanterat vakna och jag kommer bara bli ännu tröttare.. Hoppas att de sover middag samtidigt sen.

Idag skiner solen! Tror att det får bli en ute dag! Bara jag vaknar.. Sen ska vi till BVC också och sen blir det träning.
Känns helt underbart att ha kommit igång igen! Även om det just nu bara är raska promenader, men så får det bli närmaste veckorna, tills jag har läkt mer!

Pappaamma!

Igår hade jag ensamtid för första gången på mycket länge. Inte för att jag spenderade den ensam men jag hade inga barn iaf.
Jag var så arg igår så inget funkade så jag pumpade lite och tog en lång promenad med min fru.
Så igår fick Robin amma :D
Och det gick jätte bra! Inga problem att ta flaskan :)

Fredag.

Igår kväll var vi på teater som Michelle spelade med sin klass. De var jätte duktiga, riktigt kul att se! :)

Idag är inte riktigt min dag känner jag. Är på riktigt dåligt humör. Hela fm gick åt till att bråka med folk typ, framförallt fkassan. Robin får tydligen inga pengar den här månaden heller... Och det är för att fkassan inte klarar att göra sitt jobb och de sa de också när vi ringde.. De har stoppat massa ärenden för honom för att det blev förvirrande för handläggaren när Robin bytte jobb..
Vad fan är det för utveckligsförstörda personer de anställer egentligen?
De har förstört för oss flera månader nu för att Robin inte får ut sina pengar för vab och föräldraledighet.. Och den här månaden har vi inga som helst möjligheter att lösa det på något sett.. Kreditkorten är redan maxade för att vi fått betala räkningar med dem..


Jag är så arg...

Mys.

Sitter och myser framför tvn med knutt.
Idag gick vi upp tidigt. Åt frukost i lugn och ro till Barnkanalen, skickade iväg Michelle till skolan, satt igång lite tvätt, satte på kaffe och nu myser vi bara tills pappan kommer upp. Skönt för honom att få lite sovmorgon idag!

Igår fick vi besök av Elin, Fiwa och Millie! Det var mysigt! Millie var jätte söt! Älskar hennes kinder, riktiga bebiskinder! Hoppas att Miranda också får sånna sen :)
Vi satte våra flickor fint i soffan för att få en fin bild på dem tillsammans. Det gick väl sådär måste jag säga. Men söta är dem :)

Magiska famnen?

Förlåt.

Ännu en gång blev det ett långt uppehåll. Har varit så himla trött så jag har inte orkat, även om jag har haft massor att skriva om!

Nu sitter jag hemma hos frugan och myser med lite kaffe. Vi gick hit direkt efter att vi varit hos läkaren. Mitt snitt har ju blivit infekterat. Inte förvånad. Liksom min vanliga tur! Men har iaf fått penicillin som jag ska gå och hämta ut sen, så då blir jag nog snart bra igen!

Jaha. Vad har hänt då?
Robin jobbade hela helgen så i fredags var första dagen som jag var ensam med ungarna på morgonen när vi skulle iväg. Det gick jätte bra! Vi kom till dagis i tid för att lämna knutt och sen gick jag och knorrvling vidare till BVC.
Hon växer så det knakar min lilla! 3055 väger hon nu! :) eller då.. Nu har hon väl vuxit ännu mer!
Sen sprang vi ner på stan och roade oss lite innan det var dags att hämta knutt igen!
Sen i lördags så kom pappa och Mona och hälsade på! Lillan fick jätte söta kläder och jag fick en fin blomma som jag ställde på balkongen! :)
Sen kom Robins mamma och syster också och när Robin slutade jobbet så åkte vi ut till Robins pappa och grillade, mycket mysigt! Åt det godaste köttet som jag ätit på länge! Måste fråga svärfar vad han använde för marinad, sjukt gott var det!
Sen i söndags så var vi på busiz med Robins mamma och syster. Knutt hade så himla kul! Han for runt som jag vet inte vad, och Vicky sprang efter :D jag kunde ju tyvärr inte vara med och springa eftersom jag hade så ont i snittet.. Men jag sprang efter så gott jag kunde och tog massa bilder :)

Knutt hade en toppen helg med farmor och faster! Tur att de finns och tar med honom på äventyr nu när mamma är trasig och tråkig och pappa jobbar massor! Det blir ju lätt lite tråkigt annars att hänga i lekparken varje dag ;)

Nu hinner jag inte skriva mer för nu börjar det hända grejer här! Men vi lever och mår bra iaf, ska försöka uppdatera lite oftare också! ;)

De flesta av bilderna blev ju lite suddiga, men som sagt.. De for ju runt en del ;) <3

Fix onsdag!

Dagen började med ett besök på vc igen. Fast idag var vi där för mitt snitt. Det såg bra ut och jag fick kompresser istället för tejp, så nu känns det mycket bättre.
Sen åkte vi och shoppade lite. Det blev levande föda till Börje och så blev det lite tjafs med apotekspersonal om antihistaminer. Sen åkte vi hem och myste lite, kollade lite serier och jag fixade mina ögonbryn.
Sen kom min fru, hon hjälpte mig att klippa bort mina slitna toppar och så lagade vi mat. Killarna åkte iväg några timmar och fixade med bilarna.
Nu har sitter jag i soffan och känner mig så nöjd. Känner mig som en helt ny människa. Ska bara fila lite på klorna och sen sova ordentligt så blir det perfekt! Tänk så mycket lite själv fix kan göra!

Någon gång ska min fru få lära mig hur tusan hon gör med mina ungar. Hon har typ magiska krafter tror jag. Hon bara sätter sig med ungarna och så somnar de, hur vilda de än är när hon sätter sig.
Hon kanske egentligen är en häxa? Hmm.. Får luska lite på det!

Nu ska här filas!

Tisdag.

Knutt sov hela natten i natt. Så skönt! Men han var nog riktigt trött efter alla vakna nätter nu.
Idag har vi varit på vc iaf. Och det var som jag trodde. Han har en liten öroninflammation. Stackars <3
Hoppas det går över fort! Han ska få lite Alvedon så att han inte har ont bara.

Nu ska vi laga mat och sätta igång med tvätten. Sen efter maten ska jag nog lägga mig och vila en stund. Trött mamma!

Det finaste jag har.

Stress.

Sitter i soffan och pratar med Michelle. Hon är hemma hos oss ikväll eftersom Kenny och Vanessa jobbar kväll. Mysigt.
Bredvid mig har jag lillan som ligger inlindad i en filt och sover, hönsmamman i mig har stenkoll på att hon andas. Ska snart sätta på henne larmet och lägga henne i sin säng.
Knutt ligger i sin säng och sover. Men räknar med att han vaknar snart och vill vara vaken några timmar. Känner mig lite stressad över det eftersom att Robin är och jobbar. Jag var ju vaken i natt och sen fick jag inte sova på fm heller. Även om Robin tog lillan så var han tvungen att väcka mig flera gånger eftersom hon var hungrig. Lilla hjärtat som annars alltid brukar sova hela fm i stort sett <3

Imorgon hoppas jag på att få en tid på vc åt knutt. Tror att han kanske kan ha en öroninflammation igen. För han beter sig precis så som han gjorde sist han hade det. Lite arg på dagarna, sover inte på nätterna och ser lite hängig ut..
Min lilla älskling <3


Förutom att knutt inte sovit på nätterna så har helgen i övrigt gått bra. I lördags var jag och ungarna på stan med mamma. Hon köpte nya fina skor till knutt och så fick han åka tekoppen inne i nyckeln! Lycklig kille :)
I söndags så var jag jätte trött och hade ont så då tog vi en hemma dag bara. Miranda sov nästan hela dagen så jag hade massa tid till knutt. Vi lekte och myste och han hjälpte mig att städa lite. En jätte mysig dag!

Natt.

Tredje natten i rad som knutt inte vill sova. Han somnar jätte fint på kvällen, sover två-tre timmar men sen vaknar han med typ panik och vill verkligen inte vara i sin säng.
Vi har testat att ta in honom till oss. Funkar en liten stund. Har testat att lägga mig i soffan med honom men det funkar också bara en liten stund.
Och det gör så ont i mig för han får verkligen sån panik när man lägger honom i sin säng igen. Han skriker och skriker stackarn :(
Nu har jag lagt honom, efter att ha varit vaken två timmar, och jag tror att han somnat. Ska snart gå och kolla till honom.
Nu vaknar lillan också.

Mina skruttungar <3

Syskonkärlek.

Storebror älskar sin lillasyster <3

Fredag.

Har inte skrivit på några dagar. Har inte haft någon ork för jag har haft så fruktansvärt ont och känt mig lite nere.

Imorgon börjar Robin jobba igen. Det känns lite sådär. Jätte skönt att han får börja jobba och att vardagen kan komma igång igen, men samtidigt så känns det lite läskigt. Känner att jag inte har hunnit återhämta mig ens hälften så mycket som jag hade velat. Varken fysiskt eller psykiskt.
Fysiskt så har jag fortfarande väldigt ont och känner mig trött i hela kroppen.
Psykiskt så mår jag väl bara allmänt dåligt, känner mig nere, speciellt på kvällen när man börjar bli trött.

Det känns jobbigt för mig att tänka tillbaka på förlossningen. Det var ju liksom den som jag såg fram mot så mycket. Jag hoppades ju på att det skulle bli lika coolt som med knutt och så blev det så fel..
Den tanken får mig att vilja skaffa fler barn + att det är mysigt med barn såklart. Men nej, jag är klar nu, jag ska inte ha fler. Nu ska jag bara njuta av att få hjälpa mina små genom livet. Och njuta av varje liten stund med dem.

Idag ska jag försöka vila mycket så jag orkar helgen med barnen. Men en liten sväng till lekparken orkar vi nog iaf. Och så kanske lillasyster kommer och leker en stund :)

Toppen dag :)

Vi har haft en så himla fin dag med ungarna idag!
När knutt slutade så gick vi och hämtade honom på dagis, hem och packa hink och spade, ringa hem Michelle och sen ner på stan för att möta lillasyster!
Sen gick vi ner till hamnen och mumsade glass och sen vidare till lekparken :) så himla mysigt!
Vädret var varmt och skönt och ungarna lekte som bara den! Tyvärr orkade jag inte vara med och springa för jag hade så ont, men Elin och Vanessa fick ju vara med och springa :) jag satt på filten med lillan så länge!
Sen blev det lång promenad hem.

Vi lär nog sova gott allihopa i natt, vet att jag kommer göra det iaf ;)

Underbara ungar <3

Huh?

Hon kan det där med att se frågande ut ;)

Seg morgon.

Klockan är ett och jag har fortfarande inte vaknat helt!
Vi la oss igår kväll vid tolv, vaknade först vid sju och åt lite. Somnade om till tio, åt lite till och myste massor med storebror och sen gick vi och la oss igen och vaknade nu. Men känner att jag skulle kunna gå och lägga mig igen.
Inte så konstigt kanske. Kroppen har väl mycket att jobba med nu. Mycket som ska läkas och produceras.

Idag har vi min lilla bimbo hemma också. Syster skulle åka iväg så jag fick ta hem henne en stund. Mysigt! Fast hon får inte flytta hem helt förrän efter sommaren!

Och idag kommer svärmor också :) det är alltid lika trevligt! Och knutt blir ju så lycklig :) farmor är bra <3

Grillmys.

Idag var vi först på återbesök på bb med lillan. Vi fick ju en extra tid eftersom hon var lite gul. Men gulheten hade gått ner och allt såg jätte bra ut :)
Sen åkte vi och hämtade knutt och sen vidare ut till svärfar för lite grillning :)

Han hade köpt pippijåglar också som knutt älskade! Han tyckte att det var jätte kul att kolla på dem och ville gärna gå in till dem, fast det fick han inte!
Sen grillade vi korv, knutt blev helt täckt av ketchup och sprang och lekte runt på tomten :) hittade lite gräsklippare som han tyckte var jätte roliga att sitta på bland annat :)
Lillan låg i bilstolen och var nöjd med utelivet.
Sen gick vi in och fikade och kollade på film.

En riktigt mysig dag blev det!
Nu ska vi bada och sen mysa med popcorn i soffan :)

https://cdn3.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183f87eddf2b30d72b50f54.jpg">https://cdn2.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183f87eddf2b30d72b50f54.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183f885ddf2b30d7dc40067.jpg">https://cdn3.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183f885ddf2b30d7dc40067.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183faede087c3312050b347.jpg">https://cdn1.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183faede087c3312050b347.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183fafeddf2b30d8e031be9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/713119/7-3/pic_5183fb00ddf2b30da961bda2.jpg" class="image">

Unge <3

Helt underbart! Hon är hittills precis som Teodor var! Hon skriker typ aldrig, är för det mesta nöjd och sover typ hela natten. I natt somnade vi vid ett, vaknade vid sju och ville ha lite mat, somnade om direkt och borde väl vakna snart igen hoppas jag. Annars får jag väcka henne för snart måste hon äta, börjar göra lite ont :)

Längtar tills hon går upp lite mer i vikt och kan hålla värmen lite bättre bara. Just nu sover hon ju med oss i sängen för att inte bli kall och det räknar vi med att hon kommer göra första veckorna iaf. Men jag sover inte riktigt bra med henne. Man ligger ju helt stilla och sover för att man är så rädd att rulla över henne eller nått. Fast lite mysigt är det ju samtidigt :)

Nu ska jag dricka kaffe och ta mina piller. Sprutan har jag redan fått så det hemskaste är avklarat. Bara tre dagar kvar med sprutor sen :)

Igår var vi ute på promenad hela familjen <3

Förlossningen.

Det tog lite tid innan jag kunde sätta mig att skriva det här. Hade ju tänkt att göra det igår kväll, men planerna fick bli lite ändrade eftersom att lillan tyckte att vi skulle spendera hela kvällen och halv natten med att äta istället ;) Hur som helst. Efter att vi hade fått åka hem där en stund på dagen så åkte vi ju in igen klockan 18 för att kolla igen. Vid den tiden hade värkarna börjat komma var 5-6 min och var väldigt starka. Sjukt ont gjorde dem. Det gjorde ont i hela magen och strålade typ i hela kroppen. Vi fick sätta oss i uppehållsrummet och kolla på tv en stund eftersom de städade alla rum just då. Men jag kunde inte sitta stilla för att det gjorde så ont så jag och Vanessa vandrade fram och tillbaka i korridoren istället. Sen fick vi komma in på ett rum och sköterskan kopplade på kurvan. Det var hemsk eftersom jag då var tvungen att ta av mig tensen som hade hjälpt mig så mycket under värkarna. Jag låg och vred och vände mig under varje värk och Robin och Vanessa gjorde allt för att få mig att tänka på annat. Vi körde tex hänga gubbe på tavlan där :) Efter nästan 30 min kom sköterskan in igen och sa att vi troligen skulle få åka hem igen eftersom att värkarna började bli glesare igen. Just då kände jag att jag inte brydde mig, så länge jag fick ta på min tensen igen så var jag nöjd. Men det fick jag inte för läkaren skulle kolla på CTGn och göra en bedömning och så länge så ville de att den skulle fortsätta köra, så det var bara att stå ut.. trots att jag ville gråta av smärta och trötthet. Sen gick det en liten stund så kom sköterskan in igen och förklarade att de troligen skulle sätta ett värkstimulerande dropp på mig eftersom att bebisens hjärtljud sjönk under varje värk. Redan då fick jag lite smått panik. Jag hatar ju nålar.. Efter en stund sen så kom läkaren in för att undersöka mig. Jag var då öppen 6cm men bebisens huvud kändes inte rätt, hon misstänkte att det låg fel så det blev ett UL för att kolla. När bebisen är på väg ut så roterar den ner i bäckenet och vrider huvudet åt sidan för att komma ut eftersom att man där är formad (-----) typ så. Svårt att förklara i text. Sen vill man ju gärna också att bebisen ska komma i kronbjudning, alltså högsta toppen på huvudet först, med hakan mot bröstet. Men så ville inte min lilla komma. Hon hade för det första inte roterat, utan låg rakt med huvudet och tröck mot bäckenet och kom inte förbi. Och hon låg också med ansiktet nedåt. Om vattnet inte har gått i ett sånt läge så kan man stoppa värkarna en stund och hoppas på att bebis ska backa lite och sen vända sig. Men eftersom att mitt vatten hade gått så hade bebis då inget att vända sig i. Läkaren förklarade för mig att bebis låg i rak högställning och att ett akutsnitt var det enda alternativet. Då bröt jag ihop och fick total panik. Det enda jag kunde tänka på var infarter och sprutor. Jag började gråta och bad om att få bli sövd, vilket de egentligen är väldigt mycket emot. Men eftersom att jag var så rädd så kunde de gå med på att söva mig. Vi fick massa information om hur det skulle gå till och Robin och Vanessa stöttade mig jätte bra. Så bra att jag till slut bestämde mig för att vara vaken, trots att jag visste att det skulle innebära stora nålar. I väntan på OP så gjordes jag iording uppe på förlossningen. Just den tiden har jag inte så mycket minne av, jag låg och grät och hyperventilerade, hade extremt ont när värkarna kom och kunde ingenstans glädjas åt att bebis snart skulle vara ute.. Robin satt hela tiden och pratade lugnande med mig men inget hjälpte. Till sist bad han läkaren att ge mig något lugnande innan, och det fick jag, en femma stesolid. Sen åkte vi ner till OP, jag fortfarande helt panikslagen och gråtandes. Vi möttes av läkare och sköterskor som var jätte gulliga. De var jätte lugna och fina. Men sen kom häxan! Narkosläkaren. Usch! Efter att de hade satt infarter med dropp och jag fått lugnande så fick jag sätta mig upp och böja mig framåt för att hon skulle kunna ge mig spinalen. När jag sitter där så får jag en värk så jag säger till direkt när den kommer eftersom jag vet att jag inte kommer kunna sitta stilla under den. Sköterskan som står framför mig pratar lugnande med mig och försöker hjälpa mig genom den hemska värken, men narkosläkaren tar ingen hänsyn till det utan nästan skriker åt mig att jag ska sitta stilla så att hon kan sticka. Sköterskan blir då arg på henne och säger åt henne ordentligt att hon får lugna sig. Som tur är så känner jag då att stesoliden börjar verka, annars hade jag nog gått hem.. Efter värken tagit slut så kunde hon iaf sticka mig. Den saken som jag var mest rädd för. Jag höll hårt i Robin och lutade mig mot honom och så kom sticket....som inte kändes alls typ. Inte för att det egentligen är smärtan jag är rädd för, det är ju själva grejen att det är en nål egentligen. Sen fick jag snabbt lägga mig igen, de spände fast mina ben, la mina armar rakt ut åt sidorna och hissade upp så jag låg och lutade med huvudet nedåt. Efter någon min så tog de en vass tång och nöp mig i magen för att kolla att bedövningen hade börjat verka, det hade den inte. Vi väntade någon min till och prövade igen, inte heller denna gång hade den börjat verka helt. Men narkosläkaren tyckte att vi skulle köra iaf, för lite känner man ju alltid. Då fick jag panik! Hon ville alltså att de skulle skära i mig fast att jag fortfarande kände stick på ett ställe. Men kirurgen gick som tur var inte med på det utan väntade någon min till tills jag var helt bedövad. Sen började de dra och slita i min mage, det kändes konstigt, men jag tänkte inte så mycket på det. Jag tänkte inte så mycket alls under tiden som jag låg där, var mest rädd, ledsen, trött.. Kunde inte riktigt känna någon glädje ens när jag hörde att hon var ute. Det första lilla kvacket. Jaa det var faktiskt ett kvack innan skriket kom :) De visade henne för mig och sen sprang de iväg med henne en liten stund, Robin fick följa med henne. Men de kom ganska snabbt tillbaka igen och satt hon mig medan jag blev ihopsydd. Sen rullades jag iväg till uppvaket och Robin fick åka upp till förlossningen med lillan och väga och mäta henne och självklart visa henne för Vanessa som satt där och väntade. Sen kom de ner till mig på uppvaket och väntade på att bedövningen skulle släppa. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om det här. Men hur mycket jag än skriver så kan jag nog inte få fram den hemska känslan som jag hade hela tiden. Den skräcken och paniken. Glädjen över att få barn som bara försvann. För mig har snitt alltid varit otänkbart, något jag velat undvika till varje pris. Och eftersom att jag med knutt hade världens bästa tänkbara förlossning så var jag väl någonstans inställd på att den här skulle bli likadan. Den här gången tog det lite tid att knyta an till bebisen också, det gjorde det inte med knutt. Och Robin känner samma sak. Det är inte det att hon inte är älskad, för det är hon verkligen! Och vi är så glada. Men just den där känslan som man fick när man fick upp knutt på bröstet, liksom, wow, det är min bebis. Den fick man aldrig riktigt första gången man såg henne. Den kom först senare, på BB. Även om förlossningen var en hemsk upplevelse för oss så är jag nu så himla lycklig. Min lilla bebis är ute och knutt är en lycklig storebror, så söt <3 Hade mer jag skulle skriva men känner att febern börjar stiga nu.. hon är ju tre dagar gammal ;) Bilder från förlossningen!
Av någon anledning så vill den inte ha med radbytena. Vet att det blir super jobbigt att läsa då. ber om ursäkt för det!

MalinKarlsson

Trött och grinig tvåbarnsmorsa, från en liten stad någonstans på jorden. Lever livet lite som det kommer och har sällan båda fötterna på jorden då jag gillar att hoppa, speciellt i vattenpölar! Här skriver jag om lite allt möjligt men mycket bör tas med en nypa salt då ironin ofta är på topp! Välkommen till min värld i ord och bilder :)

RSS 2.0