Söndag!

Ligger i soffan och slöar. Knutt sover, lillan kollar på tv och svärmor pratar i tele. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men ut i solen vill jag iaf. Måste få lite färg på benen. Man blir ju bländad!

Är inte så farligt trött idag ändå. Men jag ser riktigt sliten ut. Det gör mig inget.
Jag ser trött ut, jag luktar sur mjölk och jag har taskig hållning, sån är jag nu för tiden. Småbarnsmamma helt enkelt!
Och det tänker jag vara hela sommaren, sen i höst tar vi tag i livet och kroppen igen tänkte jag. Just nu lever jag latlivet ;)

Skyll dig själv!

Ja det får jag faktiskt göra! Jag kommer vara helt slut imorgon, men det är mitt eget fel för nu har jag suttit uppe hela natten och pratat med svärmor.
Hon är underbar, jag älskar henne!
Man kan ju inte annat helt enkelt, tanten är ju så go <3

Mysdag..

..med bland annat besök på storasysters kollo.
Och nu sitter jag här i soffan med lera i hela nyllet.. Feeling fabulous darling!
Hanen jobbar, svärmor är ute och roar sig, ungarna sover och katten försöker få min uppmärksamhet ;)

Lördag.

Vaknade i natt av att min lilla knutt hostade jätte mycket och var så ledsen. Vi satte oss i soffan han och jag och myste. Då spydde han massor! Och det var typ bara slem som kom :( Stackars liten. När ska den där hemska hostan försvinna? Han har ju haft den jätte länge nu.. Knappt nått på dagarna men massor på nätterna.
Det blev iaf inte så mycket sömn i natt så jag är glad att min underbara svärmor kom hit redan i natt. Jag fick sovmorgon för första gången på länge.
Och lilla knutt är så lycklig! Farmor är ju hans bästaste! Det lyser om hela honom när hon är här :) det är kärlek <3

Nu är knutt och farmor ute på promenad så jag ska väl försöka ta tag i hemmet och kanske duscha lite innan de kommer tillbaka! Så får vi hitta på något skoj sen. Händer det något roligt i staden idag kanske? :)

Stort beslut!

Jag har nu tagit ett stort beslut som kommer påverka oss negativt en stund, men sen kommer det bli så bra! Hoppas jag iaf. Vi får se vad de säger sen när de ringer. Jag är taggad iaf!
Dock inte tillräckligt taggad för att klara det själv just nu.

Nu ska jag sova en stund!
Zzz... Helt förstörd!

Aj...

...mina öron! De är helt slut! Är det inte knorrvling som skriker så är knutt, eller tvn på högsta volym, eller allt annat helt enkelt.
Vem hade trott att jag, som älskar att ha ljud och rörelse runt mig, skulle sitta och längta så mycket efter lite lugn och ro?

Men jag har iaf haft riktigt roligt idag! Tjafsat med folk på fb. Något måste man ju liksom ta ut sin trötthet och ilska på. Så idag fick det bli alla "perfekta föräldrar" och "politiskt korrekta människor". Finns det något värre?
Det finns iaf inga som är så roliga att tjafsa med som dem. De blir ju så fruktansvärt stötta! "Men herregud, hur kan du ens tänka tanken på att ge ditt barn burkmat?!" Haha. Jag dog lite.
Nu har ju jag lagat nästan all mat själv till knutt men inte för att han inte har fått äta burkmaten, den har han ju också ätit ibland. Helt ärligt så har jag varit för lat för att ge honom egen mat. Det har varit så mycket smidigare att bara ge honom det vi ätit!
Precis som att när han var ca tio månader så satte jag skeden i handen på honom och så fick han äta själv, för då var jag trött på att jag aldrig fick äta i lugn och ro! Han tyckte ju att det var jätte roligt, jag fick äta min mat och sen hjälpte jag honom när jag var klar!

Vissa skulle nog dö om de visste hur vi har gjort med vår son. Att han har fått äta godis och glass sen han var jätte liten och började intressera sig för vad vi åt, att han ibland får dricka cola, att han äter chips på en helt vanlig dag om vi gör det eller att han på midsommarafton fick äta en kanelbulle i bilen till frukost eftersom vi försov oss och han vägrade äta hemma..
Ojoj.
Hur har han överlevt allt detta?

Nu känner jag att jag har babblat bort mig igen. Går och lägger mig istället.. God natt!

Mörkrädd.

Jag vet att jag inte borde, men jag kan inte låta bli. Jag läser hemska saker. Saker som inte borde få hända, saker som inte borde finnas. Små barn som råkar ut för saker, olyckor, våld, vanvård. Ett litet barn som inte har gjort världen något ont, en liten oskyldig varelse som inte har en chans att försvara sig.
Läser om barn som blir sjuka, riktigt sjuka, cancer eller andra otäcka sjukdomar. Och jag lider.
Livet är så orättvist och jag blir riktigt rädd när jag tänker på det..
Tänk om det skulle drabba oss?!
Tänk om det händer någon i vår närhet, eller ännu värre, vågar knappt tänka tanken, någon av våra älskade små kottar?!

Skulle vi klara det? Skulle vi orka?
Var finner man styrkan till en sån sak?
Jag beundrar verkligen alla föräldrar som står starka, stöttar, tröstar och sprider lugn fast de själva knappt kan stå på benen. Jag tror inte att jag skulle klara det. Jag är stark i många lägen, klarar det mesta om jag bara vill. Men när det gäller mina barn... Mina barn är mitt liv, det finaste jag har.

Det har varit dåligt med uppdatering, jag vet! Men jag har haft fullt upp och varit så fruktansvärt trött. Försöker göra en uppdatering snarast med vad som hänt och skett.
Nu ska jag försöka få lite sömn.

Trots.

Min älskade stora unge. Vad ska jag göra med honom? Han är trotsig till tusen! Testar alla gränser och lyssnar inte för fem öre! Det är så frustrerande. Han är ju i den åldern nu, så det är ju helt normalt. Men ändå.
Vi var nyss på affären, han vägrar sitta ner i vagnen, skriker och slåss. Jag låter honom hållas, han får gärna skrika, det rör mig inte, men han får bara inte vinna. Han får inte som han vill! Jag ger mig inte och inte han heller.
Det blir lite cirkus :)

Nu sover han en stund och jag ska väl plocka lite i hemmet. Sen ska vi till vc, det lär också bli en upplevelse. Eller så kanske han blir lite lugnare nu när han sovit en stund. Hoppas på det.

Oavsett så älskar jag honom mer än ord kan beskriva, han är ju min knutt <3

Världsbästastehanen!

Ja, det har jag verkligen! Inte bara för att han är helt underbar och står ut med mitt hemska humör hela tiden..
Vi satt och skulle boka biljetter nu till midsommar. Jag och lillasyster ska ju ta ungarna och åka till pappas stuga i Västerås. Men tågen och bussarna går så himla tokigt, massa lustiga byten och troligen så hinner vi inte fram så att knutt hinner dansa och åka traktor.
Men då säger min underbara hane att om vi bara gör kaffe så han hinner dricka det och vakna ordentligt på morgonen så kör han oss dit eftersom han inte börjar jobba förrän kl 14 sen.
Hur underbar är han inte då?! <3

Då slipper vi släpa och stressa, knutt hinner dansa och åka traktor och så får vi lite mer tid tillsammans <3

Och underbara lillasyster tar lillan imorgon natt så att vi får sova ordentligt så Robin orkar köra! Hon får sova på vägen och kanske en stund på em sen hos pappa.

Nu är det bara att hålla tummarna för fint väder!

Tisdag.

Det blev ju inte mycket gjort idag. Elin kom hit sent, Robin och ungarna kom iväg ännu senare och sen hann vi inte så mycket innan killarna skulle iväg och fiska. Ska försöka hinna med massor imorgon när knutt är på dagis istället.. Även om jag egentligen borde sova då när jag har chansen.. Vet ju att helgen kommer bli jobbig.
Vi ska till pappas stuga och fira midsommar. Det kommer bli jätte roligt! Men mycket lite sömn känner jag på mig. Får försöka ta igen det sen och sova på dagarna när Robin är hemma.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Hoppas bara att lillan inte vaknar..

Snabb update!

Inne på trettonde timmen städning och ska snart ge upp för dagen!
Vi har fått sjukt mycket gjort idag knutts rum, vardagsrummet och sovrummet är fördigstädat och sprutat. Det mesta av allt vi har i tyg är tvättat och tumlat.
Imorgon tar vi resten så det blir klart!
Men imorgon får lillasyster komma och hjälpa mig så får Robin vara ute med ungarna!

Idag hade Elins kompis Linnea ungarna.
Hon är helt underbar med ungarna! Det känns verkligen jätte tryggt att lämna dem med henne! Så sjukt glad att hon finns! För oss betyder det jätte mycket att ha någon som ställer upp och tar dem och som verkligen vill göra det!


Nu kör vi ett sista ryck, sen är det äntligen sängen som gäller! Zzz...

Morgonmys <3

Sitter med mina två små hjärtan i soffan och kollar på barnprogram.
Jag gick upp imorse så att Robin skulle få lite sovmorgon, så tänker jag lägga mig sen när han kommer upp.
Vet inte riktigt när han kom hem i natt men han har nog inte sovit så bra för han har väckt mig och pratat massor!
Han är inte som alla andra riktigt. Han liksom väcker mig och pratar med mig och ibland tar det ett tag innan jag fattar att han sover...
I natt var det den här.
Han skakar mig och säger -åh vad bra att du är här...
Och jag svarar lite halvvaket - men älskling, du sover...
Och han säger -jaha.. Ja just det!
Och lägger sig och sover igen..

Han sa massa annat också men inte som jag kommer ihåg, var så himla trött!

Öl.

Sitter och dricker en öl och sonen vill smaka så jag sträcker fram flaskan, han luktar, gör grimaser och springer och gömmer sig! Haha!
Bra det, hoppas det håller i sig tills han blir 18 ;)


OBS!! ALKOHOLFRI ÖL!!!!!!!

Bitterfitta.

Ja men kan man bli annat eller? Jag är så jävla trött på att vara medlare, trött på att hela tiden få ta skiten, trött på att vissa inte kan göra saker själva, trött på att få göra allt själv! Fan väx upp eller försvin. Typ så känner jag!

Tack för mig...leverpastej!

Dotter <3

.

Ikväll blir det som förr. Du och jag mot världen, tillsammans krossar vi deras söta små näsben, skrattar åt deras fördomar och sparkar när de ligger!
Aldrig ska de glömma, aldrig ska vi förlåta.




....eller så lägger vi oss i soffan med en varsin påse chips och glor på tv?
Men det är fortfarande du och jag mot världen lillasyster. Alltid <3

Min pappa och jag <3

Onsdag.

Måste erkänna det. Jag är helt slut! Slut både fysiskt och psykiskt, slut som människa.
Det tar på mig att inte sova, ta hand om mina små hjärtan, försöka städa, ha tid för min familj och mina vänner och träningen är inte ens att tänka på..

Men idag fick vi hem babygungan och lillan älskar den. Hon är så nöjd när hon ligger i den, så nu kanske jag kan lägga ifrån mig henne en liten stund, det kommer underlätta massor.

I natt ska Robin vara vaken eftersom han ska jobba natt imorgon. Så i natt tar han barnen så jag får sova.

Imorgon är en ny dag, nya tag.
Imorgon är jag förhoppningsvis en ny människa med nya friska krafter!

Badhuset!

Idag var vi på badhuset :)

Ärrad!

Så här ser det ut. Sex veckor efter snittet.
Fortfarande lite svullet och känns lite men tror att det kan bli bra!
Lite träning är ett måste!

Ärr och bristningar kommer jag få leva med resten av livet. Inte roligt men så värt det för mina älsklingar!

Dejt med frugan!

Lite bilder från gårdagens lekparksdejt med frugan!

Den bruttan är så himla cool! Så mycket attityd i en så liten söt tjej, det är respekt! Hon kan verkligen låta bestämd! Åh vad jag hoppas att Miranda blir så!
Knutt har en mycket tuff fru ;)

Sanering!

Vi håller ju på med sanering och rensning hemma. Det tar sjuk tid när man har två små och inte kan hålla på hela tiden!
Men idag tog Elin och Vanessa de små en stund så jag och Robin passade på att göra "klart" knutts rum!

Mirakel.

Det är helt otroligt. Mina två små mirakel sussar sött! Det ska jag också göra nu :)

Yes!

Migrän, en Miranda som inte tycker livet är ok, en hane som ska upp kl fyra och måste sova och en väldig stress i kroppen!
Min natt är räddad!!


Eller?

Håller tummar och tår för att mina små kottar vill ha sovmorgon imorgon <3

Livet!

Har haft två trötta men bra dagar igår och idag.

Igår fick jag tyvärr inte leka med Ellen, hon hade gått och blivit förkyld :( hoppas hon blir frisk snart så vi kan leka! Istället så tog jag och Robin med oss ungarna och gick ner till hamnen och åt glass :) på vägen hem stannade vi och kollade på forsarna, klättrade lite och jagade ankor ;)
Idag har jag varit hos läkaren, lunchat med syster och mamma och efter det så gick jag och syster och hämtade knutt på dagis och gick till affären och köpte glass :)
Sen var det meningen att vi skulle åka och bada. Men det får bli en annan dag för vi är så himla trötta hela familjen.

Nu ska jag laga mat, städa lite och sen ska vi äntligen kolla på GoT!!

Zzzz...

Jag är så trött men lillan tycker att vi ska vara vakna :)

Rensningen och städningen idag gick väl sådär. Fick bort mycket skit men hemmet ser värre ut än någonsin, blir ju lätt så när man river fram allt man äger och har. Vi får fortsätta imorgon och hoppas på att allt blir klart då!
Ska ju träffa korv Ellen också hoppas jag :)

Idag har jag tänkt på hur skönt det är att ha en blogg, och hur skönt det är att kunna skriva av sig lite när man känner för det. Liksom få ut alla känslor helt enkelt.

Skickade iväg hanen förut så han fick leka med Jompa ikväll och jag har roat mig med att måla naglar. Nu myser jag och lillan och jag längtar verkligen efter att få krypa ner i sängen och sova. Hoppas att hon tycker att vi ska göra det snart..

Det är så jobbigt när barnen inte vill sova och man själv är helt slut. Men jag börjar vänja mig och trots allt så är det verkligen värt det.
Att vara mamma är det bästa som finns, inget kan mäta sig med det!
Kärleken är obeskrivlig <3

Miranda...

...suck!

Asso jag älskar min dotter! Självklart!
Men Gud. Jag får snart psykbryt på henne! I natt hann jag sova två timmar, vara vaken tre timmar och sen sova två timmar igen...
På nätterna vill hon inte sova och på dagarna vägrar hon ligga själv.
Andas andas. Min lilla tös..
Hur ska jag göra, hon är mysig, men jag måste få vila ibland också ju..

Aja. Nu ska vi röja!

(Och innan någon öppnar hålet i fäjset och säger något... Robin tar henne så mycket han kan så jag får hjälp, men han behöver vila mer än mig nu när han har två jobb.)

Sthlm!

Sitter i bilen på väg till huvudstaden med familjen. Först ska vi dumpa av sonen hos sin farmor och sen åker vi och shoppar! Soligt och roligt! Och knutt hoppar som vanligt högt av lycka när man säger att han ska få leka med sin farmor ;)

Lite uppdatering om vad som hänt då.

I söndags kom Emma och hälsade på. Hon ville ju träffa knutt innan hon flyttar till Gbg. Det var mysigt, synd bara att knutt just nu är så trotsig och verkligen inte vill göra som man säger alltid.. Men han blev glad över att träffa henne iaf.
Och så fick jag träffa min korv Ellen också :) happy me! Vi träffas verkligen för sällan nu.
Igår började Robin på SSAB också, fast han går inte på förrän fredag, han var bara där på möte typ.
Knutt fick en kort dag på dagis. Jag och frugan gick och hämtade honom tidigare och tog en dag på stan. Käkade lunch och shoppade lite till ungarna. Mysigt!
Sen var jag ju ensam med ungarna på kvällen eftersom Robin var och hämtade vår nya bil. Det är lite pusslande för att få ihop det med en liten trotsig kille, en liten tjej som vägrar ligga själv, middag, bad och nattningar.. Men det funkar ju! Vi överlevde ju utan allvarliga men alla tre! Möjligt att jag var och snudda på gränsen till psykbryt där ett tag, men det gick bra!
Idag ska vi köpa babygunga till lillan så kanske hon kan ligga lite själv sen när man ska hjälpa knutt. Vi hoppas på det iaf, annars får jag lösa det på annat sätt!

Jaha. Nu babblade jag på och inlägget blev jätte långt igen.. Får väl slänga upp lite bilder på alla fina fynd sen ikväll ;)

Puss och kram!

Womb sounds.

Låter kanske sjukt att man kan ha en favorit "låt" bland womb sounds.. Men det har jag!
Den här funkar verkligen, lillan sover som en stock!
Finns ju massa andra låtar också, men många som finns på spotify tex tyckte jag lät läskigt! ;)

Lyssna och njut! Haha!

http://youtu.be/Z4tS5zm87CA">http://youtu.be/Z4tS5zm87CA

Natt.

Det blir ännu en lång natt. Vet inte än hur mina barn kommer sova men jag sitter som på nålar i sängen och lyssnar efter deras små andetag.
Knutt vaknade för en stund sedan och kunde inte andas. Stackarn fick panik och kippade efter luft, Robin lyfte upp honom och jag ringde 112. Ambulansen kom och han fick inhalera, vilket inte var så uppskattat, usch så läskigt han tyckte att det var.. :(
Troligen har han krupp då.. Vilket betyder att inhalationen troligtvis inte kommer att hjälpa utan han kommer nig vakna om någon timme igen och inte kunna andas. Men vi har höjt hans säng och han har fått en extra kudde så nu håller jag alla tummar och tår för att det ska hjälpa. Nu sover han iaf och andas lugnt. Jag är glad att vi inte behövde åka in.
Lillan låter lite förkyld. Men henne har vi larm på så henne är jag inte lika orolig för ändå.

Tänk så mycket oro en så liten person kan skapa <3

Lördag!

Jag orkade aldrig skriva igår, var så himla trött eftersom lillan inte sov något på natten knappt.

Igår började iaf dagen med att vi försov oss. Jag vaknade kl nio, när knutt skulle vara på dagis. Då blev det lite panik. Fort iväg med honom till dagis och sen hem och försöka vila efter den jobbiga natten.
Sen gick jag och hämtade knutt igen och på vägen hem mötte vi pappa :) mysigt! Inte ofta vi träffas nu för tiden ju!
Sen när Robin kom hem från jobbet så åkte vi till blomsterlandet och köpte ett träd och sen vidare till storasysters kollo på kalas :) knutt passade på att bada och även dricka lite fräscht regnvatten ur hundskålen! Haha! Mysigt värre!

Idag tog vi sovmorgon till närmare tio, skönt!
Sen kom farmor hit, underbart! Jag passade på att städa lite lätt och sen åt vi lunch innan det var dags att bege sig till vc eftersom knutt är hes och hostig.
Han hade iaf inte lunginflammation och det är ju skönt. Men de trodde att han kanske hade förkylningsastma så han fick lite medicin för det som vi ska hämta ut imorgon!
Nu ska vi snart äta middag och sen mysa hela kvällen :)

MalinKarlsson

Trött och grinig tvåbarnsmorsa, från en liten stad någonstans på jorden. Lever livet lite som det kommer och har sällan båda fötterna på jorden då jag gillar att hoppa, speciellt i vattenpölar! Här skriver jag om lite allt möjligt men mycket bör tas med en nypa salt då ironin ofta är på topp! Välkommen till min värld i ord och bilder :)

RSS 2.0